top of page

Maak werk van een positieve mindset

Ik tracht altijd met een open geest de dingen aan te pakken en geloof erin dat met de juiste motivatie mensen tot ongelofelijke dingen in staat zijn. Je mindset kan je verder brengen dan je zelf ooit gedroomd hebt. Belangrijk dus om er aan te werken.Het is nu al gemakkelijk 10 jaar geleden, maar misschien ook langer dat ik op het Holstee Manifesto stootte. Op het eerste zicht een passage uit een mindfulness cursus of een zelfhulpboek. Toch wist het me te inspireren en aan te zetten tot actie. Ja, ik zou ook diezelfde positiviteit in mijn leven brengen en mijn doel om (succesvol) ondernemer te worden najagen.

Gedurende mijn carrière is de invloed van het manifesto altijd blijven hangen. Als ik een keer niet meer goed wist welk pad ik op moest, bracht het me aan het denken. “Stop over analyzing, life is simple.” Sommige mensen zullen het wat zweverig vinden, anderen te commercieel. Ik denk dat het er allemaal niet toe doet wat anderen denken :-). Als het je vooruit helpt, moet je het gebruiken. Als ondernemer ervaar je meer dan anders ups en downs en dan is het belangrijk dat je iets vindt dat je erdoor helpt. Zo bekijk ik ook regelmatig de Harvard Commencement Speech (2005) van wijlen Steve Jobs. Hop naar een positieve en energieke wereld! 


Ik denk dat het er allemaal niet toe doet wat anderen denken :-)

Het grappige - en dat ontdekte ik pas later - is dat het Holstee Manifesto een onbedoeld iconisch product geworden is van een fashion merk uit Brooklyn. Hun doel was om duurzamen mode op de markt te brengen.  Het Holstee Manifesto is een marketingproduct dat viraal is gegaan en ondertussen volgens hun eigen site in 14 talen vertaald is en door de Washington Post uitgeroepen tot de nieuwe ‘Just Do It'. Het is momenteel hun best verkopende product.


Ook wij hebben een manifesto. Momenteel nog geen marketingproduct, maar je leest er wel hoe wij over marketing en onze onderneming denken. ;-)


bottom of page