top of page

Zo pakken we het aan. 

Het TVA 2-stappenplan

Eerst en vooral: bij The Value Agency gaan we voor een hands-on aanpak. Een plan is belangrijk, maar we zijn geen slaaf van modellen en trends. Het moet gewoon passen bij jou bedrijf én bovenal moet het uitgevoerd worden. Waarom een 7- of 10-stappenplan als je het in 2 ook kan bereiken? 😎

We beloven je niet de hemel, wel een sterk commercieel apparaat dat jouw
bedrijf 
elke dag beter maakt!

Wij zijn maar een klein bedrijf, hebben we wel zoveel strategie nodig?

Goed dat je de vraag stelt! 😁  Het antwoord is: ja,...

✅  Ja - je wil weten waar je bedrijf voor staat (business model), hoe je het gaat kenbaar maken aan de markt (marketing) en hoe je het gaat verkopen (sales). Dat is een minimum, ongeacht de grootte van je bedrijf.

👉  ... - hoe uitgebreid elk onderdeel wordt uitgewerkt hangt af van bedrijf tot bedrijf. Het kan heel eenvoudig zijn en bij momenten heel complex. Soms werkt het ook gewoon beter om te proberen en gaandeweg bij te sturen.

Wil je graag weten wat we voor jou kunnen betekenen? 

Stap 1: het plan

Business model

Wie zijn jullie? Wie willen jullie zijn in de markt? Welk probleem los je op voor wie? Wie is je doelgroep en hoe bereik je die? Wat gaat dat allemaal kosten en hoe zorg ik ervoor dat het gaat opbrengen?

Enorm veel vragen waar je het antwoord op moet weten, wil je een zaak starten of uitbouwen. We maken een blueprint van je bedrijf en kijken naar oa. positionering, usp's resources en inkomstenstromen. We gebruiken daarvoor het Business Model Canvas als basis.

✅ De basis: een duidelijk zicht op je business model.

2

Marketing plan

We ontwikkelden vanuit onze eigen expertise een marketingcanvas met alle bouwstenen voor een doelgerichte marketing aanpak. Uiteraard zijn er veel mogelijkheden, maar de realiteit wil dat we beperkt zijn door budget en tijd. Binnen het enorm brede aanbod van marketing mogelijkheden, laten we jullie het bos door de bomen zien. We prioriteren jouw activiteiten op korte en lange termijn.

 

We gaan daarvoor een geïntegreerd marketing plan opstellen, zodat je een consistent verhaal brengt op alle kanalen en touchpoints. Reken op 80% online marketing en 20% offline marketing tactieken.  We mappen je activiteiten op een sales funnel en zorgen voor een toestroom aan leads.

✅  Tijd voor actie: laat die klanten naar jou komen!

3

Sales als kers op de taart

Je marketing werkt, ondertussen zit je dus met een overload aan leads. 😁 De kunst is nu om deze leads om te zetten in klanten. Converteren, als je een hippe term wil. Neem je de telefoon, mail je? Wat vertel je ze en hoe zorg je dat wat marketing belooft ook wordt waargemaakt?

Een goed verkoopgesprek, ondersteund met het nodige sales materiaal, is een basis. Daarbij komt dat je de beste "closer" zal worden. Deals afsluiten, hoe doe je dat en hoe pak je dat aan. Durf je gaan voor de verkoop?!

Maak je geen zorgen. Hier zorgen we ook voor de nodige bouwstenen, zodat je sales staat als een huis! We kunnen dit bovendien aanvullen met een opleiding of coaching op maat.

✅  This is it! Omzet binnen halen.

Praktisch  

zo zijn we 😁

Klankbordsessies

  • Format: 2u video-call 

  • Invulling: jij bepaalt de inhoud en krijgt live expert advies

  • Ritme: 4, 8 of 12 sessies per jaar

  • Investering: 300 excl. btw per sessie

Wij voeren het (samen) uit

  • Voorbereiding: intakegesprek om rolverdeling te bepalen

  • Invulling: jij bepaalt of we ondersteunen op strategisch gebied of uitvoering of beide 

  • Jouw rol: je staat aan het roer en we bepalen samen het ritme

  • Onze rol: marketing partner, project management, freelance

  • Investering: op maat

Stap 2: de uitvoering

Je voert het zelf uit

We begrijpen dat. Er is gekozen om bepaalde marketingactiviteiten te insourcen of je hebt als ondernemer / kmo niet het budget om de uitvoering te bekostigen. 

Je hebt nu  geïnvesteerd in een mooi plan, het zou jammer zijn als je er niet toe komt om het uit te voeren. Daarom voorzien we nog begeleiding om jou daarin te ondersteunen. Een houvast en een klankbord, dat hebben we allemaal wel eens nodig. Het kost bovendien niet veel en het helpt je om je plan te laten renderen. 

 

Concreet doen we dat aan de hand van klankbordsessies. We voorzien een videocall van 2u (of jij komt naar ons) en we bespreken de status van je plan en helpen je met het overkomen van eventuele moeilijkheden. Bijkomend krijg je ook fris inzicht en praktisch advies waar nodig.

✅ Resultaat: snellere en gestructureerde uitvoering van je plan.

2

We voeren het (samen) uit

Allright! Let's do this.

We starten een partnership waarin we bepalen met wat we je juist gaan ondersteunen en met welke intensiteit. Ons belangrijkste doel: je plan uitvoeren.

Elk plan is anders en heeft nood aan specifieke (digitale) expertise. We zorgen ervoor dat je op elk moment kan rekenen op de juiste personen om het plan uitgevoerd te krijgen zonder dat je zelf een heel team in dienst moet nemen.

Wat we zoal doen, kan je hier ontdekken.

✅  De waarde van een plan ligt in de uitvoering ervan!

We love
to help!

Nog niet helemaal helder of zit je met een andere vraag?

Laat het ons weten, we komen er samen wel uit! 😉
Kunnen we je niet helpen, dan is er vast iemand in ons netwerk die we kunnen aanbevelen.

at least it'll be fun 😁

bottom of page